Satsa fullt ut på crossfit

Så, du har fastnat för crossfit och vill gå all in. Kanske börja tävla på allvar eller göra det till din karriär på annat sätt. Då krävs det stor dedikation med blod svett och tårar. Men det är långt ifrån omöjligt. Det kommer dock kräva nästan omänskligt mycket träning, men också återhämtning. Det gör att det kan bli väldigt svårt att genomföra en sån här satsning och samtidigt ha ett heltidsjobb. Men det kan det vara värt för att få möjlighet att vara med på Crossfit Games och förhoppningsvis få en plats på pallen.

Hur kan man då finansiera ett sådant äventyr? Här kommer några förslag.

Ta pass som tränare

Om du inte är nybörjare, vilket du förmodligen inte ska vara om du går all in på detta vis, kan du jobba extra som tränare. Du kan antingen vara PT och ha egna kunder. Eller så kan du hoppa in och leda pass på boxen. Det förra ger mer pengar, även om det är svårt att leva enbart på intäkter från personlig träning. Det senare har fördelen att du kan hoppa in och själv köra de wod du planerar för dina adepter och få bonusträning.

Sälj saker du inte behöver

De flesta av oss har för mycket prylar. Genom att göra dig av med dem kan du dels skapa ett hem som är mer harmoniskt. Men du kan framförallt frigöra en hel del pengar. Genom att sälja din bil kommer du få in en bra grundslant. Beroende på vilken typ det är kan du leva flera månader på den intäkten om du snålar lite. När du inte har en bil att tillgå kommer du dessutom behöva springa fram och tillbaka till träningen vilket är positivt. För att sälja andra saker finns det gott om sidor på nätet. Du kan till exempel använda dig av Blocket, Tradera eller Facebook Marketplace. Det finns en marknad för det mesta.

Bli modell

Om du har tränat upp en imponerande crossfit-fysik kan du tjäna pengar bara på att vara dig själv. Det finns gott om olika modellagenturer som kan ha användning för ett par svällande biceps och -magrutor. Du kan bland mycket annat vara med i olika produktkataloger inom fitness, eller andra träningsinriktade reklamkampanjer. En tematiskt liknande sak du kan göra för att kapitalisera på din skulpterade kropp är att bli statist. Det går att tjäna pengar på att ta småroller i olika filmer.

Skaffa sponsring

Ytterligare ett sätt att hålla näsan över vattenytan ekonomiskt är genom sponsring. Det här kräver ofta att du har en aktivt närvaro på Instagram. Men om du har det, och ett hyggligt antal följare, kan du kontakta de olika fitnessföretagen och se om de är intresserade av att hjälpa dig på din resa. Det är inte säkert att du kan få kontanter på detta sätt. Men de brukar vara generösa med att ge proteinpulver och träningskläder i utbyte mot lite uppmärksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *