Crossfit för nybörjare

Du behöver inte vara i jättebra form för att börja med att träna crossfit. Alla måste börja någonstans. Om du är osäker på hur du ska gå till väga och uppnå ditt resultat på bästa sätt kan det vara bra att gå en introduktionskurs. Det finns flera crossfitgym som erbjuder nybörjarkurser. Har du däremot inte möjlighet att gå på en sådan kurs kan det ändå vara bra ifall du pratar med någon som har erfarenhet av crossfit. Det är lätt att göra fel ifall övningarna är helt nya och du inte känner till vad träningsformen egentligen går ut på.

Om du aldrig har tränat något tidigare rekommenderas det att du börjar med att lära dig vilka övningar som ingår i crossfit och testar dem i lugn och ro. På så sätt vet du hur de känns att utföra och behöver inte lista ut hur vissa övningar utförs när du börjar den riktiga träningen som ska vara intensiv och ske under en viss tid.

Nybörjarövningar

Du som är nybörjare och funderar på att börja med crossfit har ett flertal lättare övningar du kan testa. När du sedan känner dig säker med dessa övningar kan du öka svårigheten lite. De flesta övningar som ingår i crossfit kan utföras av nybörjare. Det du bör tänka på är att börja i en lugnare takt tills du klarar av att utföra ett helt träningsprogram under en viss tid. Det allra viktigaste du bör komma ihåg är uppvärmningen. Se till att alla dina muskler är uppvärmda och stretcha innan du börjar med träningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *