Anpassa träningspassen

När du tränar crossfit är det viktigaste steget uppvärmningen och stretchningen. Men att anpassa träningsprogrammet efter din nivå är lika viktigt. Efter att du lärt dig vilka övningar som ingår kan du börja med att utföra dem ett par gånger i lugn takt. På så sätt får du veta hur de känns. Om det känns helt okej kan du utföra hela träningen och sedan får du avgöra ifall det var för lätt eller om träningen passade dig. Skulle det ha varit alldeles för lätt kan du behöva justera träningsprogrammet lite. Träningen ska vara intensiv, du ska utmana dig själv och använda i stort sett all styrka du har.

Om du redan har tränat under en viss tid är chansen stor att du slipper gå igenom “nybörjarträningen” inom crossfit. Skulle du nämligen redan vara i relativt bra form rekommenderas det att du utmanar dig själv. Blir du inte andfådd eller trött av att utföra crossfit träningen är det någonting som du inte gör helt rätt.

Efter att du har börjat träna crossfit kan du också tänka på att anpassa träningen beroende på vilken dag det är och var du vill träna. Många väljer att träna på gym medan andra vill träna utomhus eller hemma.