Crossfit i hemmet

Även om du bor i den minsta studentlyan i världen så kan du träna crossfit hemma om du vill. Med några enkla redskap till hjälp, bra musik och tillgång till internet kan du göra en ordentlig genomkörare på egen hand.

Utrustning

Hur mycket du vill satsa på redskap beror självfallet på dina önskemål och din budget. Du kan till exempel komma långt med bara ett par hantlar och ett hopprep. Om du vill öka på finns det även annan utrustning som träningscyklar och roddmaskiner från Gorilla Sports som höjer träningsnivån till max. Bor du litet finns det modeller som lätt ställs undan mellan passen, exempelvis i en hörna eller under sängen. Eller har du kanske tillgång till en bakgård?

Motivationen

Många tycker att motivationen är extra svår när de ska träna hemma, och det är här som nätet och musiken kommer in. Med hjälp av en bra träningsapp kan du få hjälp och inspiration och det finns både gratis- och betalvarianter.

Även musiken är viktig; undersökningar har visat att träning till rätt musik ökar prestationen på ett avsevärt sätt. Har du tillgång till en streamingtjänst så finns det till och med låtar som är anpassade för olika träningssorter som yoga eller crossfit, där både rytmen och tidsintervallerna hjälper dig som tränar. Aldrig förut har det varit så enkelt att träna på egen hand.