Crossfit, en populär träningsform

Crossfit är en träningsform som under den senaste tiden blivit väldigt populär och trendig.

Att träna crossfit innebär en träningsform som kretsar kring naturliga rörelser, det vill säga sitta, springa, lyfta och kasta.

Denna träningsform har slagit genom snabbt och stort, man hör ofta om crossfit och det är även en träningsform som kan göras både inomhus och utomhus. Det enda man bör tänka på om man tränar utomhus är att ha de rätta redskapen och vikterna att använda sig av. Och att självklart använda solskydd för att inte skada huden när man är utomhus.

Anledningen till att crossfit idag är så populärt beror på att det är en träningsform där man tränar allt genom några få redskap och rörelser och att man just kan träna både inomhus och utomhus.

Under ett crossfit pass kombineras styrkeövningar med gymnastiska rörelser, vilket också gör att träningen blir roligare.

Det blir även mer kul för att man också kan vara flera som tränar samtidigt vilket innebär att man kan träna tillsammans med sina vänner.

Ett crossfit pass kräver inte heller många redskap, ofta kan det räcka med någon skivstång, handlar eller kettlebell och nyckeln för en bra träning är variation.

Inom crossfit ska man försöka att ständigt söka sig till nya övningar för att kunna ha en bra variation på träningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *