Om crossfit träningspass

Det finns hur många olika crossfit pass som helst. Du kan skapa ett eget genom att välja ett antal övningar som du ska utföra under en viss tid. Vilket träningspass du bör välja beror på hur vältränad du redan är, var du ska träna och om du har tillgång till redskap eller inte. Du som vill lägga ihop ett eget träningsprogram kan helt enkelt göra det. Det enda du bör komma ihåg är att välja ett antal övningar som fokuserar på kondition medan de andra fokuserar på styrka. Du kan också lägga till övningar som fokuserar på en viss kroppsdel.

Ett träningspass ska bestå av minst 6 övningar och som mest 10 övningar. Dessa ska sedan köras i ett set på 15/9/6 upprepningar. Du börjar alltså med att köra igenom alla övningar med 15 repetitioner och när du gjort det börjar du om och kör igenom övningarna igen. Denna gång med 9 repetitioner och den sista gången du genomför övningarna ska du göra 6 repetitioner. Antalet gånger du ska upprepa övningarna kan variera, om du inte känner dig tillräckligt trött efter dessa kan du öka antalet repetitioner till 21/15/9. Vissa väljer att ignorera upprepningarna och utför istället övningarna så många gånger de kan under en viss tid. Ett exempel är att ställa klockan på nedräkning från 20 minuter och sedan se hur många gånger du hinner utföra alla övningar under den tiden. Nybörjare rekommenderas dock att börja lugnt och sedan sakta bygga upp takten för att bli van med alla övningar och undvika skador.

Du ska alltid börja med uppvärmningen i minst 5 minuter. Se till att pulsen höjs en aning. Se till att ha en klocka i närheten för att ta tid på hur lång tid det tar för dig att gå igenom hela programmet. Målet är att göra det på så kort tid som möjligt. Efter att du har tränat ett antal veckor bör du se ett resultat, både på hur bra form du är i samt hur snabbt du kan utföra ett träningspass.

Hyr personlig tränare

Det är inte ovanligt att den som ska börja träna känner sig helt förvirrad i var hen ska börja. Ett tips är då att anlita en personlig tränare som hjälper dig att lägga upp ett program och ser till att övningarna utförs rätt. Många väljer att gå på gruppträning men eftersom den träningen inte är anpassad till just dig är det bättre att anlita en egen tränare. Introduktionskurs om crossfit kan dock vara bra att gå på ifall du aldrig har testat på träningsformen tidigare och vill lära dig mer. Du kanske inser redan då att det inte är något för dig och väljer en annan träning istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *