Vilka områden crossfit tränar

Crossfit hjälper till att träna mer än endast styrkan. Man kan säga att det finns 10 grundläggande områden som tränas när man utövar crossfit. Dessa är:

Uthålligheten – detta innebär att träna upp kroppens förmåga att samla energi, bearbeta den, lagra och sedan använda den under en så lång tid som möjligt.

Den kardiovaskulära förmågan – crossfit hjälper till att träna kroppen till att inta syre och förmedla det vidare till muskulaturen. Det gör kroppen i stort sett automatiskt men crossfit hjälper till att förbättra detta.

Styrkan – det här förklarar sig själv. Träningsformen hjälper till att utveckla musklernas maximala kraft.

Flexibiliteten – detta förklarar också sig själv. Crossfit hjälper dig att bli mer flexibel.

Effekten – det här innebär att du tränar din kropp att utföra övningar med maximal kraft på så kort tid som möjligt. Ju längre du har tränat desto snabbare bör du kunna utföra samma rörelser.

Hastigheten – detta område är relativt likt effekten. Det innebär att du lär dig minimera tidcykeln av en rörelse, en upprepad rörelse.

Koordinationen – crossfit hjälper dig även att få bättre koordination. Det går även att förklara som att kombinera olika rörelser i en specifik rörelse.

Smidigheten – med smidigheten innebär det att du blir bättre på att minska övergångstiden från ett visst rörelsemönster till ett helt annat.

Balansen – crossfit hjälper även till att träna din balans.

Precisionen – är förmågan att utföra en viss rörelse med en viss intensitet eller i en bestämd riktning.

Crossfit är alltså en träning som hjälper till med mer än endast få dig i form. Du kan också välja att fokusera på ett visst område. Om du till exempel inte har den bästa balansen kan du börja med övningar som tränar just balans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *