Crossfit för erfarna personer

Det finns lika mycket information och träningsidéer om crossfit för dig som redan är van med att träna som det gör för nybörjare. Skillnaden mellan crossfit för nybörjare och erfarna personer är vilka sorters övningar som utförs och hur intensivt ett träningspass kan bli. En sak du bör komma ihåg är att crossfit fokuserar på hela kroppen och om du endast tränat en viss del av din kropp kan crossfit kännas rätt svårt.

Det går inte att nämna det tillräckligt många gånger, du måste anpassa crossfit träningen efter vad du klarar av. Du ska som sagt behöva anstränga dig för att klara av övningarna men inte så pass mycket att det leder till skador. Det bästa är att du börjar med grunderna i crossfit oavsett om du är vältränad eller inte eftersom det är en så pass unik träningsform. För att uppnå det bästa resultatet kan du allt eftersom öka svårigheten och utmana dig själv att klara övningarna på snabbare och snabbare tid. Du tävlar mot dig själv helt enkelt.

Det kan vara kul att skriva ner dina resultat och sedan jämföra efter ett par månaders träning för att verkligen få se skillnaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *