Välj rätt kläder för din träning

Crossfit är en sport som innehåller maximal kraft och snabba, explosiva rörelser. Allt från boxhopp och burpees till pull-ups och pressar. När du utöver denna träning är det enormt viktigt att välja rätt kläder och skor för att få ut det mesta av din träning och dessutom för att undvika besvärliga skador.

Välj rätt träningsskor

Framgång i Crossfit kommer från en stabil och balanserad stans. Försök att hitta skor som är lätta och smidiga men som också absorberar stötar under snabba sidorörelser. Dessutom måste de tillhandahålla en stabil bas och tillräckligt med dämpning för att stå emot kraftfulla landningar och tunga vikter. Dina CrossFit-skor ska ha:

– Lätt, fjädrande dämpning som inte är alltför mjuk, med en relativt fast mellansula som gör att du kan utnyttja snarare än att förlora energi för maximal kraft när du frivänder eller hoppar.

– En minimal häl till tå släpp som gör att din fot befinner sig nära marken för ett stabilt underlag.

– En övre del som ger foten stabilitet och styrka. Detta kommer att förebygga skador som till exempel vrickade fötter.

När det gäller kläder erbjuder Aim’n ett stort utbud av diverse träningskläder som passar perfekt för den som utövar Crossfit. Det är viktigt att tänka på att Crossfit är väldigt tufft och du kommer att arbeta hårt och svettas mycket. Dina träningskläder bör hålla dig sval och torr, låta dig röra dig fritt och framför allt inte irritera din hud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *