Bästa smink- & hudvårdstipsen för crossfit

Vissa väljer att träna utan smink, men andra föredrar att ha smink även på träningen. Det finns inget rätt eller fel, utan du bestämmer själv vad du trivs med. Om du vill ha smink när du tränar crossfit är det viktigt att ha vissa saker i åtanke. Det är en svettig träningsform som ställer särskilda krav på sminket. Därför har vi listat de bästa smink- och hudvårdstipsen som får dig att se snygg ut genom hela crossfitpasset.

Snygga fransar & bryn

Mascara och crossfit är tyvärr ingen bra kombination. Det svettiga träningspasset kan göra att mascaran hamnar under ögonen vilket ger pandaögon. Om du vill få fylligare, längre och vackrare ögonfransar som inte kräver någon mascara bör du testa ett ögonfransserum. Succéprodukten Xlash är ett serum med naturliga ingredienser från Skandinavien. Serumet har hyllats av kvinnor över hela världen. Produkten håller hög kvalitet trots ett relativt lågt pris. Genom att applicera serumet dagligen kommer du få snygga fransar som inte har behov av mascara. Det gör att du kan träna hårt och svettas utan att behöva oroa dig för att ögonsminket rinner och kladdar.

Xlash har även fortsatt att utveckla högkvalitativ makeup. Utöver serumet erbjuder de även den populära Xbrow Eyebrow Pencil. Det är en pigmentrik ögonbrynspenna som finns i tre olika nyanser. Att markera ögonbrynen med en penna är ett effektivt sätt att rama in ansiktet och få en piggare look. Kombinera gärna pennan med Xbrow Eyebrow Serum som ger fyllighet och mer definierade ögonbryn. Den stora fördelen med Xlash olika produkter är att de framhäver ansiktets naturliga skönhet och minskar behovet av smink.

Lätta basprodukter

För att få ut det mesta av din crossfitträning är det viktigt att välja rätt kläder och skor. Det är nästan lika viktigt att välja rätt smink- och hudvårdsprodukter för att du ska vara bekväm på träningen. Det bästa är om du låter huden vara fri från tunga sminkprodukter när du tränar crossfit. Eftersom det är en tuff träningsform som får dig att svettas ordentligt så är det viktigt att tänka på sminket som är direkt på huden. När du blir varm öppnar porerna upp sig och om du har mycket smink ökar risken för att huden blir tilltäppt. Det kan leda till blemmor vilket i sin tur gör att du känner att du vill ha ännu mer smink. Tung foundation, concealer och massor med puder kan irritera huden när du tränar och även kladda. Det är inte ovanligt att känna att huden kliar om du har mycket smink under träningen. Välj därför lättare basprodukter eller inga alls när du ska träna crossfit.

Skonsam rengöring & micellärt vatten

Rengöring är A och O i hudvårdsrutinen. Det gäller framför allt när du tränar. Oavsett om du har smink eller inte är det viktigt att tvätta ansiktet direkt efter träningspasset. När du svettas kommer slaggprodukter upp till ytan och det är viktigt att tvätta bort dem. En skonsam rengöring är ett bra val om du tränar med smink. Om du inte har smink räcker det med ett micellärt vatten på en bomullsrondell för att få bort smutsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *